Raf Windey

Naam:
Raf Windey
Functie:
Apotheek assistent

Ik werk sinds 2020 in de apotheek, als assistent. Ten midden van de coronapandemie beginnen was geen evidentie. Als beginnende werknemer ben je sowieso de voeling met je vak en werkplaats nog aan het ontwikkelen, de mondmaskers, plexischermen en andere maatregelen hielpen hier niet echt bij. Gelukkig werd ik erg goed ondersteund door de rest van het team en heb ik mijn weg helemaal gevonden. Ondertussen is er ook meer vrijheid en, ook door mijn opgebouwde ervaring, is de dienstverlening en communicatie naar onze patiënten toe een pak soepeler. 

Ik heb een leuk en gevarieerd takenpakket dat zich zowel voor als achter de schermen van de apotheek afspeelt. Vaak ontferm ik me, afwisselend met Gwenny, over het prepareren van onze huisbereidingen. Ik maak ook dikwijls de gepersonaliseerde medicatiedoosjes voor onze patiënten klaar. Ik doe deze dingen heel graag, dat is ook specifiek mijn vak als apotheekassistent, maar het sociale contact met onze patiënten aan de toog geeft me ook veel voldoening. 

Het komt allemaal neer op de belangrijkste taak van onze apotheek, namelijk onze patiënten zo goed mogelijk verder helpen. Dat blijft het allerbelangrijkste. Ik probeer in mijn communicatie naar de patiënten toe steeds zo open mogelijk te zijn. Duidelijkheid en helderheid: daar ga ik voor. Dan weten de mensen bij bepaald medicatiegebruik waar ze aan toe zijn, bijvoorbeeld qua bijwerkingen, maar dan kan ik ze ook in één moeite geruststellen en goed informeren. Op die manier gaan onze patiënten goed geholpen, correct geïnformeerd en op hun gemak naar buiten, en dat is het voornaamste.

Graag tot ziens, in de apotheek!