Aanmaken van een Google-account

Met een Google-account heeft u toegang tot verschillende Google-producten, zoals Gmail, Google analytics, Google maps, Google+, YouTube en nog veel meer. Een Google-account bestaat uit een Gmail-adres en een Google-profiel om u een rijkere en meer gepersonaliseerde ervaring in Google-producten te leveren.

U kunt een Google-account maken door naar de pagina voor het maken van een account te gaan (accounts.google.com).  Daarna kunt u klikken op "een account maken".

U kunt uw Google-account gebruiken met alle Google-producten, dus zodra u een account heeft gemaakt (ongeacht of u dit via de pagina voor het maken van een account of via de aanmeldingspagina van een specifiek product heeft gedaan), kunt u die gebruikersnaam en dat wachtwoord gebruiken met elk Google-product.

  U kunt ook inloggen door op de startpagina van Google op "Inloggen" te klikken in de rechterbovenhoek.

 

 

Wanneer u uw account maakt, zal er gevraagd worden om bepaalde gegevens in te vullen. Dit om een veilige en gepersonaliseerde Google-ervaring aan u te kunnen leveren. U kunt hier meer informatie over terugvinden door hier te klikken.


 

Na de aanmelding wordt een verficatiemail gestuurd naar uw emailadres.





Klik op de link om te bevestigen.


 

U dient hier een telefoonnummer in te geven waarnaar een verificatiecode gestuurd wordt. Deze verificatiecode dient u dan op volgend scherm in te vullen:


 

Eens de verificatiecode ingevuld is, kunt u de procedure van account aanmaken afronden door op het onderstaande scherm te klikken op volgende stap. Indien u wenst, kan u ook een profielfoto toevoegen.

 

Wanneer u op de volgende stap klikt, komt u bij de welkomstpagina van uw Google-account.

 

U kunt uw profiel aanpassen naar wens.



Enkele opmerkingen

Browservereisten

U moet een account kunnen maken en u kunnen aanmelden via de startpagina van Google Accounts als u een van deze browsers gebruikt:

•    Google Chrome voor Windows, Mac of Linux
•    Internet Explorer 5.5 of hoger voor Windows
•    Netscape 7.1 of hoger voor Windows, Mac of Linux
•    Mozilla 1.4 of hoger voor Windows, Mac of Linux
•    Firefox 0.8 of hoger voor Windows, Mac of Linux
•    Safari 1.2.1 of hoger voor Mac

Opmerking: elk product in Google Accounts heeft eigen browservereisten. In sommige gevallen kunnen deze strenger zijn dan de bovenstaande vereisten.



Een goed wachtwoord kiezen

Een uniek wachtwoord gebruiken

Gebruik een uniek wachtwoord voor elk unieke account.
Als u hetzelfde wachtwoord gebruikt op verschillende websites, kunnen hackers toegang krijgen tot uw belangrijke accounts als ze erin slagen uw wachtwoord te achterhalen via een minder beveiligde website. U moet ten minste unieke wachtwoorden selecteren voor belangrijke accounts zoals die voor e-mailverkeer of online bankieren.


Wat is een goed wachtwoord?


Uw wachtwoord is uw eerste verdediging tegen cybercriminelen. Volg deze tips voor het maken van een goed wachtwoord:

•    Gebruik een uniek wachtwoord voor al uw belangrijke accounts
•    Gebruik een wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen
•    Maak een wachtwoord dat anderen moeilijk kunnen raden
•    Zorg ervoor dat uw opties voor wachtwoordherstel actueel en veilig zijn
•    Bewaar uw wachtwoorden op een veilige plaats die anderen niet makkelijk kunnen vinden


Waarom zijn unieke wachtwoorden belangrijk?

Als u een uniek wachtwoord gebruikt, kunt u uw accounts en gegevens beschermen. Het is met name belangrijk dat u unieke wachtwoorden gebruikt voor belangrijke accounts, zoals die voor online bankieren, sociale netwerken en e-mailverkeer. U heeft waarschijnlijk tientallen accounts op internet en u kunt de beveiliging van al die accounts niet garanderen. Veel kleinere bedrijven beschikken niet over beveiligingstechnologie die uw gegevens kan beschermen tegen cybercriminelen. Wanneer u hetzelfde wachtwoord gebruikt op internet, kan een cybercrimineel toegang tot een minder beveiligd account krijgen en vervolgens dat wachtwoord gebruiken om toegang tot uw belangrijke accounts te krijgen.


Hoe voeg ik een extra beveiligingslaag toe?

Zodra u een goed wachtwoord heeft gemaakt, kunt u een extra beveiligingslaag toevoegen door authenticatie in twee stappen in te schakelen. Niet alle internetaccounts beschikken over deze beveiligingsoptie, maar uw Google-account beschikt hier wel over. Authenticatie in twee stappen vereist dat u toegang tot uw telefoon heeft, evenals uw gebruikersnaam en wachtwoord, wanneer u zich aanmeldt. Dit betekent dat als iemand uw wachtwoord steelt of raadt, deze persoon zich nog steeds niet kan aanmelden bij uw account omdat hij of zij uw telefoon niet heeft. Nu kunt u zichzelf beschermen met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (uw telefoon).


Waarom vraagt Google mijn telefoonnummer?

We willen onze gebruikers graag beschermen en misbruik voorkomen. Daarom vragen we gebruikers soms hun identiteit te verifiëren voordat ze accounts kunnen maken of zich hierbij kunnen aanmelden. Het vereisen van identiteitsverificatie via de telefoon is een effectieve manier om te voorkomen dat spammers onze systemen misbruiken.