Kanker, voeding en hygiëne

  • Verhit vlees steeds tot in de kern. Gebruik geen rauw bereide vlees(waren) of rauw bereide salades zoals steak tartaar, carpaccio, filet américain, garnaalsalade,….
  • Vermijd schaal- en schelpdieren (bijvoorbeeld mosselen). Gebruik geen rauwe vis (tartaar, carpaccio, gerookte vis, sushi,…).
  • Vermijd schimmelkazen en kazen bereid met rauwe melk zoals brie, camembert.
  • Was groenten grondig en schil ze. Vermijd rauwkost afkomstig van een saladbar, (zelfbediening)restaurants, meeneemmaaltijden.
  • Bewaar rauwe producten gescheiden van bereide producten. Dek alle voedingsmiddelen af, ook in de koelkast.
  • Ontdooi diepgevroren voedingsmiddelen in de koelkast of in de microgolfoven. Laat nooit ontdooien op kamertemperatuur.
  • Giet dranken steeds in een glas of drink met een rietje. Drink niet rechtstreeks van de fles of van een blikje.
  • Controleer steeds de vervaldatum op verpakkingen.
  • Gebruik geen etensresten.
  • Kies zoveel mogelijk voor klein of individueel verpakte voedingsmiddelen.