Couperose: behandeling

  • Er zijn verzorgingsproducten beschikbaar die roodheid in het gelaat voorkomen en beperkte roodheid en kleine zichtbare bloedvaatjes doen vervagen. Ook zijn er zachte maskers om de roodheid te verminderen.
  • Camouflerende make-up is een mogelijkheid om de couperose te verbergen. Op de verpakking dient non-comedogeen (niet-comedogeen) te staan. Dit wil zeggen dat het de poriën niet zal afsluiten. Om te camoufleren kan een groene stick worden gebruikt, waarna een passende fond de teint kan worden aangebracht. Een natuurlijk effect kunt u verkrijgen door daarna een poeder aan te brengen met een borstel. Verwijder de make-up goed voor het slapengaan met een passende milde démaquillant.
  • Couperose kan sterk verminderd of weggenomen worden met een laserbehandeling. Afhankelijk van de ernst van de couperose zijn één tot meerdere behandelingen nodig. Tussen elke behandeling moet een tijd van 4 tot 6 weken zitten. De laser zendt een lichtstraal uit die, door de huid, in de bloedvaatjes dringt en de beschadigde bloedvaatjes zal vernietigen. Dit wordt heel nauwkeurig gedaan om de omliggende huid niet te beschadigen. Met een tweede type laser wordt tegelijk de rode blos behandeld. Onthoud wel dat een laserbehandeling de vorming van nieuwe verwijde bloedvaatjes niet voorkomt.
    Bij elke laserbehandeling is het belangrijk dat uw huid vóór de behandeling geen zon (ook geen zonnebank) heeft gehad gedurende 2 maanden. Ook na de behandeling vermijdt u best gedurende 2 maanden felle zon en is het aan te raden een zonneproduct te smeren met een hoge beschermingsfactor.
  • Er is ook de mogelijkheid om bij een schoonheidsspecialiste de haarvaatjes dicht te branden met elektrocoagulatie. Dit werkt, maar ze kunnen op andere plekken weer terugkomen. Bij een uitgebreide couperose wordt de totale behandeling verdeeld over een aantal keren. Tussen iedere behandeling moet een tijd zitten van ongeveer 10 dagen.